Home home midden strook Vraag en antwoord

0 4052

De meest gestelde vragen en antwoorden over het JongerenConsult vind je hier!

Wat heb ik aan het JongerenConsult?
Met het JongerenConsult kom je erachter hoe gezond je bent en leeft. Je deelt misschien dingen die je meemaakt via social media, maar sommige dingen wil je alleen in vertrouwen kwijt. Tijd voor een ‘Check Up’!

Ik heb geen uitnodiging ontvangen voor het JongerenConsult?
Zit je op het Voortgezet Onderwijs? Dan word je automatisch uitgenodigd voor het JongerenConsult. Een schoolverpleegkundige vertelt je op school meer over het JongerenConsult. Misschien is ze bij jullie al geweest! Je kunt ook nog eens de video bekijken met alle ins en outs.

Hoe werkt het JongerenConsult
Het JongerenConsult bestaat uit het invullen van een digitale vragenlijst. De vragenlijst is een check op jouw gezondheid en bij het invullen krijg je gezondheidstips, informatie en links naar websites. Bij de check up kan je gewogen worden. Verder kun je je problemen en vragen kwijt bij de schoolarts en schoolverpleegkundige in een persoonlijk gesprek. Bij Hoe werkt de checkup vind je meer praktische info over de werking van het JongerenConsult.

Ik heb een vraag over het JongerenConsult, een probleem of een andere vraag. Waar kan ik dan terecht?
Je kunt het vragenformulier op deze website gebruiken. Je kunt ook bellen met 0800 – 285 40 70 of stuur een e-mail naar jgzcjgVOteam@denhaag.nl, je krijgt dan zo snel mogelijk antwoord.

Ik voel mij gezond en heb geen problemen. Waarom zou ik een check up doen?
Hartstikke goed! Maar altijd fijn om dat even te checken. Door de vragen te beantwoorden zie je hoe gezond je echt bent en leeft. Tijd dus voor een ‘Check Up’!

Hoe kan de schoolverpleegkundige of schoolarts mij helpen?
De schoolverpleegkundige en schoolarts weten precies wat jou bezig houdt. Bovendien weten zij alles over een gezondheid. Dé personen dus waar je terecht kunt met je vraag of probleem.

Wat gebeurt er met mijn antwoorden en gegevens?
De antwoorden op de vragen zijn vertrouwelijk. Jouw gegevens zijn voor niemand anders dan de schoolverpleegkundige en schoolarts in te zien. JGZ verzamelt (anonieme) gegevens van de klas en alle scholen in jouw stadsdeel. Zo weten we of het nodig is om jouw klas en andere jongeren voor te lichten over bepaalde gezondheidsproblemen zoals alcoholgebruik, blowen of pesten.